DE SCHEPPER GEERT: (bus- en trambestuurder Gentbrugge op rust)

In het jaar 1961 zag ik het levenslicht als jongste uit een gezin van 5 kinderen. Als kind hield ik enorm van het buitenspelen & ravotten in de bossen. Toen is reeds de kiem gelegd voor mijn bewondering voor de natuur en het heel graag vertoeven erin.

Reeds vanaf 20-jarige leeftijd beoefende ik de wandelsport als lid van 2 wandelclubs. Ondertussen ben ik daar geen lid meer van, maar wandelen is steeds een constante gebleven in mijn leven.
De pracht & de stilte van de natuur brengen mij tot rust. Het is voor velen onder ons de ideale “Zen” , de beste antidepressiva en helemaal gratis.
Tot mijn persoonlijke favoriete bestemmingen behoren de Ardennen & Oostenrijk. Gebieden waar ik van menig wandelweekends & zomervakanties heb genoten. Hiertoe behoort ook een 10 daagse trektocht met rugzak, van berghut naar berghut, in het berggebied van “Val d’Anniviers” te  Zwitserland. Een ongelooflijke unieke ervaring.

Ik ben sedert 1993 gelukkig gehuwd met Fanny en vader van 2 zonen.
Mijn hobby’s ? Eigenlijk teveel om op te noemen. Maar de belangrijkste zijn wandelen, fietsen, muziek beluisteren, koken, een goed boek, lekker eten met het gezin / vrienden & ondertussen een toffe babbel, het zelf aanleggen van mijn tuin en het onderhoud ervan, avondles informatica & fietshersteller…
U ziet : totaal geen tijd om me te vervelen.

Mensen welke me héél goed kennen weten dat ik graag mensen samenbreng op één of andere manier.
Het gaat hem totaal niet om in de spotlights te staan, ook niet met het besturen van deze wandelclub.
Maar het kan me diepe voldoening geven wanneer je tevreden mensen hebt achteraf en spontaan een dankjewel of schouderklopje krijgt.
Iets organiseren is écht mijn ding.

Op 5 augustus 1985 ben ik begonnen bij de toenmalige MIVG als chauffeur.
Sedert 1 oktober 2022 ben ik met (vervroegd) wettelijk pensioen.

Ons bedrijf is groter geworden, wat op zich positief is, maar ook een stuk anoniemer door het groter aantal personeelsleden. Een minder leuke vaststelling…
Wij hopen met onze wandelclub de collega’s meer samen te brengen (lees hierover meer in het tabblad “onze filosofie”).

Beste mensen, graag tot op één of meerdere van onze activiteiten ?
Jawel hoor !

Groeten, Geert.

DEKEUCKELAERE ERIC: (tramchauffeur Gentbrugge op rust)

Ik ben geboren in 1956 en na mijn studies aan het HIGRO in Gent beginnen werken in de grafische nijverheid en dit 32 jaar lang. Ondertussen was ik gehuwd met Magda en vader van 2 zonen en grootvader van 2 kleindochters. De laatste 11 jaren van mijn beroepsloopbaan was ik bus- en later tramchauffeur bij De Lijn in Gentbrugge. Een omschakeling waar ik geen dag spijt van gehad heb.  Daar ben ik in contact gekomen met fijne collega’s o.a. met Geert en Carlos die me overtuigd hebben om eens mee te wandelen. Wandelclub “De Lijnstappers” die ze samen opgericht hadden sprak me wel aan, een mens heeft tenslotte wat beweging nodig in de buitenlucht zeker als je een zittend beroep hebt. Zo was de bal aan het rollen en ging ik mee wandelen. Talrijke tochten heb ik meegedaan en er dan ook zelf samengesteld en uitgestippeld en geleid.

Op een bepaald moment kwam de plaats van Carlos open in het bestuur van “De Lijnstappers” en heeft Geert aan mij en Dominique gevraagd deze plaats in te vullen. Na beraad zijn we beiden ingegaan op dit voorstel en sedert dan reeds mooie momenten beleefd.

Ik hoop van u te zien op onze wandelingen.

LUCQ DOMINIQUE: (buschauffeur Gentbrugge op rust)

Over mezelf schrijven is niet echt mijn ding, maar ga het hier kort proberen.

Ik ben geboren eind 1960 en heb nog een oudere broer, vader reeds overleden, maar moeder leeft nog. Ben gehuwd sinds 1981 met Marina Lampaert, heb één dochter en één kleindochter.

Mijn hobby’s zijn bowlen, wandelen, fietsen enz… In 2009 ben ik bij De Lijn begonnen als tram/bus chauffeur en hier heb ik Geert leren kennen. Eerst in de fietsclub, later in de wandelclub.

Samen met enkele collega’s van De Lijn heb ik enkele jaren met een beperkte groep in Franse bergen fietsuitstappen georganiseerd. Met ouder worden ging het fietsen niet zo goed meer en ben ik hiermee gestopt.

Eens ik op non-actief ging kreeg ik tijd om af en toe een wandeling te plannen voor de lijnstappers, dit deed ik wel graag. Nadat Carlos “de medeoprichter” wou stoppen wegens tijdsgebrek werd mij door Geert gevraagd om in het bestuur te stappen en na goed overleg heb ik hiermee ingestemd.

Een mooie wandeling samen steken/plannen, en die afstappen met de groep heeft veel voldoening.

De Lijnstappers is en zijn een gezellige groep, tot op de volgende wandeling…..

DHONDT CARLOS:
Carlos was medeoprichter van onze wandelclub vanaf 1 september 2016.
Om reden van tijdsgebrek is hij gestopt als bestuurslid eind dec 2018.
Wij willen hem alvast danken voor de inzet gedurende deze periode!
Op de wandelingen hopen we Carlos zeker af en toe nog eens ontmoeten.

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.