DE SCHEPPER GEERT:

In het jaar 1961 zag ik het levenslicht als jongste uit een gezin van 5 kinderen. Als kind hield ik enorm van het buitenspelen & ravotten in de bossen. Toen is reeds de kiem gelegd voor mijn bewondering voor de natuur en het heel graag vertoeven erin.

Reeds vanaf 20-jarige leeftijd beoefende ik de wandelsport als lid van 2 wandelclubs. Ondertussen ben ik daar geen lid meer van, maar wandelen is steeds een constante gebleven in mijn leven.
De pracht & de stilte van de natuur brengen mij tot rust. Het is voor velen onder ons de ideale “Zen” , de beste antidepressiva en helemaal gratis.
Tot mijn persoonlijke favoriete bestemmingen behoren de Ardennen & Oostenrijk. Gebieden waar ik van menig wandelweekends & zomervakanties heb genoten. Hiertoe behoort ook een 10 daagse trektocht met rugzak, van berghut naar berghut, in het berggebied van “Val d’Anniviers” te  Zwitserland. Een ongelooflijke unieke ervaring.

Ik ben sedert 1993 gelukkig gehuwd met Fanny en vader van 2 zonen.
Mijn hobby’s ? Eigenlijk teveel om op te noemen. Maar de belangrijkste zijn wandelen, fietsen, muziek beluisteren, koken, een goed boek, lekker eten met het gezin / vrienden & ondertussen een toffe babbel, het zelf aanleggen van mijn tuin en het onderhoud ervan, avondles informatica & fietshersteller…
U ziet : totaal geen tijd om me te vervelen.

Mensen welke me héél goed kennen weten dat ik graag mensen samenbreng op één of andere manier.
Het gaat hem totaal niet om in de spotlights te staan, ook niet met het besturen van deze wandelclub.
Maar het kan me diepe voldoening geven wanneer je tevreden mensen hebt achteraf en spontaan een dankjewel of schouderklopje krijgt.
Iets organiseren is écht mijn ding.

Op 5 augustus 1985 ben ik begonnen bij de toenmalige MIVG als chauffeur.
Sedert 1 oktober 2022 ben ik met (vervroegd) wettelijk pensioen.

Ons bedrijf is groter geworden, wat op zich positief is, maar ook een stuk anoniemer door het groter aantal personeelsleden. Een minder leuke vaststelling…
Wij hopen met onze wandelclub de collega’s meer samen te brengen (lees hierover meer in het tabblad “onze filosofie”).

Beste collega’s van “De Lijn”, graag tot op één of meerdere van onze activiteiten?
Graag hoor !

Groeten, Geert.

DEKEUCKELAERE ERIC:

Ik ben geboren in 1956 en na mijn studies aan het HIGRO in Gent beginnen werken in de grafische nijverheid en dit 32 jaar lang. Ondertussen was ik gehuwd met Magda en vader van 2 zonen en grootvader van 2 kleindochters. De laatste 11 jaren van mijn beroepsloopbaan was ik bus- en later tramchauffeur bij De Lijn in Gentbrugge. Een omschakeling waar ik geen dag spijt van gehad heb.  Daar ben ik in contact gekomen met fijne collega’s o.a. met Geert en Carlos die me overtuigd hebben om eens mee te wandelen. Wandelclub “De Lijnstappers” die ze samen opgericht hadden sprak me wel aan, een mens heeft tenslotte wat beweging nodig in de buitenlucht zeker als je een zittend beroep hebt. Zo was de bal aan het rollen en ging ik mee wandelen. Talrijke tochten heb ik meegedaan en er dan ook zelf samengesteld en uitgestippeld en geleid.

Op een bepaald moment kwam de plaats van Carlos open in het bestuur van “De Lijnstappers” en heeft Geert aan mij en Dominique gevraagd deze plaats in te vullen. Na beraad zijn we beiden ingegaan op dit voorstel en sedert dan reeds mooie momenten beleefd.

Ik hoop van u te zien op onze wandelingen.

DECALUWE DIRK:

Geboren 26 december 1956. Geboren Mechelaar maar opgegroeid in de Antwerpse Kempen. Ik kom uit een gezin van 10. 4 Broers en 5 zussen.

Zelf heb ik drie kinderen, een zoon, twee dochters, en één kleinzoontje.
Ik heb een schat van een partner, Vera. We houden er allebei van om regelmatig te wandelen en te fietsen. We hebben een kleine maar comfortabele trek caravan waarmee we er graag op uit trekken. We houden ervan om veel in de natuur te vertoeven.
Al van thuis uit gingen we vrijwel wekelijks wandelen met een wandelclub. Tochten van 15 tot wel 25 km.
Ook gingen we jaarlijks 3 weken naar Zwitserland. Daar maakten we stevige en spannende bergwandelingen. Steeds was het een grote competitie om als eerste de top te bereiken.
Aan die vakanties hield ik prachtige herinneringen over.
De liefde voor het wandelen is altijd gebleven.
Het geeft me dan ook een heel goed gevoel om me in te zetten voor De Lijnstappers.
Met veel plezier stippel ik wandelingen uit voor de club en begeleid ze vervolgens.
Het doet steeds deugd om te zien hoe iedereen er van geniet en dat werkt heel motiverend.

VANHOOREN JOSE:

Graag wil ik me even voorstellen.
Ik ben op 19 december 1954 geboren en de oudste van 3 broers. Op 16 augustus 1980 gelukkig
getrouwd met Martine en fiere vader van 4 dochters en 1 zoon. Ik heb mijn vrouw leren kennen in
Bachte-Maria-Leerne en ben daar uiteindelijk blijven ‘plakken’. In 1985 zijn we beginnen bouwen en
sinds 1 juni 1986 wonen we – in hetzelfde dorpje – in ons eigen huis. Op 8 december 1980 ben ik
begonnen bij de toenmalige MIVG als chauffeur. Sinds 1 januari 2020 ben ik met wettelijk pensioen.
Mijn hobby’s zijn o.a. scheidsrechter veldvoetbal (meestal de jeugd, beloften en dames 1e ploegen),
scheidsrechter minivoetbal (hoogste reeksen nationale), wandelen, lezen, kruiswoordraadsels,
tuinieren enz,…
Sedert 2018 heb ik me, mede door Geert, laten verleiden om toch eens mee te gaan wandelen met
“De Lijnstappertjes”. In het begin kon ik door omstandigheden maar heel sporadisch mee wandelen,
maar na verloop van tijd kon ik regelmatiger mee stappen en leerde ik ondertussen heel wat mensen
beter kennen door de vele aangename gesprekken tijdens de wandeltochten. Doordat ik sinds mijn
pensioen meer tijd heb, help ik graag en met veel goesting eens een wandeling plannen voor de
lijnstappers. En het is ook ontspannend voor lichaam en geest.

Mijn levensfilosofie is:
Bewegen is leven, stil zitten is doodgaan..
Leef zo gezond mogelijk, geniet af en toe van een lekker etentje of een glaasje wijn of een biertje.
Geniet van een wandeling tussen de velden, de bomen, de heuvels, het mooie landschap,…
Koester de mensen om je heen die je graag hebben en mij ook graag hebben.

LUCQ DOMINIQUE:
Dominique was 5 jaar bestuurslid tot september 2023.
Dank voor de samenwerking en de mooie wandelingen welke je uitstippelde!
Het beste voor jezelf & gezin.
Misschien nog eens tot op een wandeling.

DHONDT CARLOS:
Carlos was medeoprichter van onze wandelclub vanaf 1 september 2016.
Om reden van tijdsgebrek is hij gestopt als bestuurslid eind dec 2018.
Wij willen hem alvast danken voor de inzet gedurende deze periode!

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.